Dit bericht bekijken op Instagram

Nice 4-0 win today ❌❌❌ 1 ⚽️

Een bericht gedeeld door Saku Ylätupa (@sakuylatupa) op

Oud-Ajacied Saku Ylätupa blikt terug op Amsterdamse trainingen: 'Was net oorlog'

Trevor Wagener • 20:48, 20-03-2020 / Laatste Update: 19:56, 07-01-2024

Middenvelder Saku Ylätupa verliet vorig jaar januari de jeugdopleiding van Ajax en ging een Zweeds avontuur bij AIK Fotboll aan. De 20-jarige Fin speelde van 2017 tot januari 2019 voor de Amsterdamse club en heeft naar eigen zeggen veel geleerd, ook al had hij het er soms retezwaar.

Ylätupa kwam uit voor Ajax O19 en Jong Ajax, maar een doorbraak zat er nooit echt in. "De speelwijze was anders dan ik gewend was. Het was heel veel om in korte tijd te leren", vertelde hij aan Fotbollskanalen. "Misschien was het voor een jonge speler teveel. Ik had er andere verwachtingen van, maar ik kan het niet veranderen en kijk alleen naar de toekomst."

Beter op zijn plek

De speelstijl van AIK sluit meer aan bij zijn wensen, ging Ylätupa verder. "Iedere training voelde als een oorlog", zei hij eens te meer over zijn tijd in Amsterdam. "Het heeft me meer dan wat dan ook voorbereid op het leven in het voetbal, maar ook daarbuiten."

"Het was erg competitief en de eisen waren zo ongelooflijk hoog. Alles was een wedstrijd, zelfs de oefeningen. De verliezer moest altijd rondjes lopen of opdrukken. Het tempo was vanaf de warming-up tot het einde ongelooflijk hoog. Alles was een wedstrijd. Het was met name in het begin heel zwaar. Ik was in de eerste 2 maanden helemaal kapot na de trainingen. Je moet echt alles geven. Iedere dag weer op iedere training. Het was heel zwaar."