Oud-scheids Bobby Madley moest beschermd worden na bizar 'hondenseks'-gerucht

Trevor Wagener • 13:41, 21-02-2020 / Laatste Update: 03:43, 07-01-2024

Voormalig Premier League-scheidsrechter Bobby Madley zei tegen The Athletic dat hij, nadat hij stopte met fluiten toen hij pas 32 was, politiebescherming nodig had omdat er een wel heel bizar gerucht van hem rondging op internet.

Madley was 1 van de topscheidsrechters uit de Engelse competitie tot hij in 2018 plots stopte. De officiële reden destijds was dat hij stopte omwille van persoonlijke omstandigheden. Valse claims en lelijke geruchten om hem zwart te maken lagen er eigenlijk aan ten grondslag.

Bah

Zo las hij op sociale media dat mensen hem bij hem thuis op wilden zoeken omdat er een idioot verhaal over hem rond zou gaan. "Ik zou seks gehad hebben met een hond...", blikte de verbijsterde Madley terug. "Ik ben fan van Huddersfield Town, hun bijnaam is The Terriers. Een Leeds-supporter had ooit een comment geplaatst dat ik seks had met honden."

Gelul, natuurlijk, aldus Madley. "Alleen ging dat als een lopend vuurtje rond op het internet, terwijl het absurd is en niet waar is. Mensen plaatsten rare foto's, gefotoshopte memes van mij. Sommige waren grappig, maar anderen gingen te ver en besloten zelfs de politie te taggen. Ook kreeg ik de dierenbescherming op mijn dak."

Viraal

Madley en het hondengerucht was opeens trending. "Er werden social media-berichten geplaatst in de trant van 'ik weet waar hij woont', nadien had ik wel bescherming nodig. Ook plaatste mensen berichten met dat er een video van mij was en dat ik gearresteerd moest worden."

Hij las Twitter door op zoek naar die ene persoon die schreef dat Madley dit nooit zou doen en een goede kerel was. "Niemand schreef dat. Daar is social media ook niet voor: alleen om anderen zwart te maken." Hoewel Madley graag terug wil keren in het scheidsrechterskorps, is het nog maar de vraag of dat gaat gebeuren.

Niet vrijuit

Een deel van zijn eerder genoemde 'ontslag' kwam doordat hij op Snapchat een gehandicapte man belachelijk maakte. Daar bood hij zijn excuses voor aan. Dat gaf Madley een plekje, maar eerst moet hij nog herstellen van de persoonlijke en professionele waarin de geruchten hem brachten. "Het beschadigde me en maakte me gek. 'Had ik dingen anders moet doen?', was een vraag die vaak door mijn hoofd ging."