Overstap Ibrahimovic naar Manchester City uitgesloten

Overstap Ibrahimovic naar Manchester City uitgesloten

admin • 09:09, 31-03-2016 / Laatste Update: 12:05, 15-01-2024

Zlatan Ibrahimovic lijkt na afloop van dit seizoen gratis de deur uit te wandelen bij Paris Saint-Germain. De Zweed zegt zelf dat hij aanbiedingen heeft gekregen uit Engeland en China. Er zou hem zelfs 75 miljoen euro per jaar zijn geboden. Zaakwaarnemer Mino Raiola sluit één ding uit: Ibrahimovic gaat niet naar Manchester City.

Raiola bevestigt tegenover Gazzetta dello Sport dat er aanbiedingen vanuit China zijn binnengekomen en ook diverse contracten voor het grijpen liggen bij topclubs in Italië en Engeland. Manchester City hoeft echter niet te bellen, omdat Pep Guardiola daar volgend seizoen aan het roer staat.

Lafaard

Veel spelers zouden staan te springen om met de koning van het trainersgilde te werken, maar Guardiola en Ibrahimovic ontmoetten elkaar eerder in Barcelona en die relatie was op zijn zachts gezegd zeer ongelukkig. ,,Als een coach was hij fantastisch, maar als een man? Hij was een ruggengraatloze lafaard", verklaarde de Zweedse superster ooit.

Afscheid

Dat er snel afscheid genomen moet worden van Ibrahimovic lijkt onwaarschijnlijk volgens Raiola. ,,Met zijn fysieke kracht en mindset kan hij zeker nog vijf jaar mee. Hij heeft een ongelooflijk energieniveau, dat steeds hoger wordt. Als hij tijd over heeft, gaat hij zelfs nog jagen. Hij is niet menselijk in de zin dat mensen zich niet kunnen voorstellen wat hij allemaal kan doen."