Panathinaikos moet speler nog half miljoen betalen: 3 punten in mindering
i

ANP

Panathinaikos moet speler nog half miljoen betalen: 3 punten in mindering

Robert Hüsken • 19:21, 11-04-2018 / Laatste Update: 03:34, 07-01-2024

Bij de Griekse voetbalclub Panathinaikos zijn drie punten in mindering gebracht omdat het een schuld heeft van 500.000 euro aan de Duitse verdediger Jens Wemmer. De club kan de punten terugkrijgen als het dit bedrag, plus 100.000 euro aan verplichte belastingen, voor 20 april voldoet aan Wemmer.

De Griekse liga heeft deze straf opgelegd aan de voormalige topclub uit Athene, die in grote financiële nood verkeert. Griekse media schatten dat Panathinaikos in totaal bijna 60 miljoen euro aan schulden heeft. Een belangrijk deel bestaat uit achterstallige salarisbetalingen aan huidige en voormalige spelers. Wemmer speelde tot vorig seizoen voor Panathinaikos; hij voetbalt nu bij SC Paderborn.

Staking

De selectie was dinsdag in staking gegaan en trainde niet. Na bemiddeling van het bestuur van de club, dat heeft toegezegd een deel van de maandsalarissen zo snel mogelijk te betalen, waren de spelers woensdag weer bereid het veld op te komen. Panathinaikos staat in de Griekse competitie op de negende plaats.