PEC knokt zich na rust naar punt in Heerenveen

23:43, 29-08-2015 / Laatste Update: 06:43, 13-12-2023

Heerenveen en PEC Zwolle hebben elkaar zaterdag in een aantrekkelijk duel in Heerenveen in evenwicht gehouden: 1-1. In de eerste helft had de thuisploeg veelal het beste van het spel. Na de rust was PEC Zwolle de betere ploeg.

Heerenveen moest tijdens de warming up een flinke tegenvaller incasseren. Middenvelder Joey van den Berg bleek niet te kunnen spelen. Morten Thorsby was zijn vervanger. Desondanks startten de Friezen uitstekend. Binnen 5 minuten opende Sam Larsson de score. Doelman Kevin Begois verkeek zich lelijk op zijn afstandschot. Nog geen kwartier later greep Begois wel goed in bij een schot van dezelfde Larsson.

Na die soepele start van Heerenveen kwam PEC Zwolle na circa een half uur beter in de wedstrijd. Vooral op het middenveld was ineens veel meer sprake van evenwicht. Echte kansen kreeg de ploeg van trainer Ron Jans nauwelijks. Alleen spits Lars Veldwijk had in de eerste helft een serieuze mogelijkheid. Hij miste.

Meteen na de rust gaf PEC extra gas. Met Ryan Thomas als verse aanvaller zette de ploeg druk op de achterste linie van Heerenveen. Wouter Marinus was dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot spatte op de lat uiteen. Die gelijkmaker kwam na bijna een kwartier alsnog. Op aangeven van Sheraldo Becker verschalkte Veldwijk doelman Erwin Mulder: 1-1.

Beide ploegen gingen in het leuke duel nadrukkelijk op jacht naar de volle winst. Over en weer waren er volop kansen de wedstrijd te beslissen. Veerman aan Friese kant en invaller Stef Nijland aan die van PEC Zwolle kregen mogelijkheden, maar misten de precisie.