Peeters na straf weer terug bij VVV: 'Maar hij heeft nu nul kans om in te vallen'
i

Pro Shots

Peeters na straf weer terug bij VVV: 'Maar hij heeft nu nul kans om in te vallen'

Martijn Baars • 17:39, 27-11-2017 / Laatste Update: 18:16, 12-12-2023

Hoewel Mink Peeters na zijn disciplinaire straf weer terug is op het trainingsveld bij VVV-Venlo, is de spanning nog steeds te snijden tussen hem, de Venlose staf en Arno Arts. Laatstgenoemde gaf Peeters extra trainingen, zonder dat VVV daar wat van wist.

Tegen Voetbal International doen alle hoofdpersonen, behalve Peeters, hun verhaal. Arts: "Het eerste wat ik vroeg was natuurlijk of hij toestemming had van VVV. Mink zei dat hij die had gekregen van Stan Valckx (manager voetbalzaken VVV, red.). De hoogste baas, prima dus. Ik zag het als een mooie kans om met zo'n groot talent aan de slag te gaan."

Balletje trappen

Maar volgens Valckx en trainer Maurice Steijn gaf Peeters iets heel anders aan. Volgens Valckx gaf hij alleen toestemming aan Peeters toen hij vroeg of het een probleem was als hij af en toe gebruik zou maken van een trainingsveld van NEC. "Als hij graag in zijn vrije tijd een balletje wil trappen, zoals wel meer jongens, toe maar. Maar het bleek dat hij 1-op-1 met een externe trainer is gaan werken. Zonder dat wij kunnen monitoren wat hij doet."

Nul kans om in te vallen

Volgens trainer Steijn heeft VVV zelf ook voldoende trainers in dienst om Peeters extra te kunnen bedienen. "Mink heeft bij ons nooit aangegeven dat hij dat wilde. Sterker nog: Ik heb juist gezegd dat hij veel meer en harder moet trainen bij ons, want op dit moment heeft hij nul kans om in te vallen. Hij heeft er zijn handen vol aan om mee te komen, dus moet hij daarop focussen in plaats van elders te gaan trainen."

[poules_game teasertext="" team="vvv-venlo" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]