Pelé: 'Leicester is een hele grote verrassing'
i

Pro Shots

Pelé: 'Leicester is een hele grote verrassing'

Bart van der Wijst • 10:40, 09-04-2016 / Laatste Update: 16:52, 05-01-2024

Leicester City gaat momenteel aan kop in de Barclays Premier League. De 'Foxes' zijn dé verrassing van dit seizoen en dat is ook Pelé, een van 's werelds beste voetballers aller tijden, niet ontgaan. ,,Ze hebben niet echt grote namen", aldus de Braziliaan. ,,Maar ze zijn een goed georganiseerde ploeg en werken altijd hard", vertelt Pelé in een interview met 'The SPORTbible'.

In een vragenlijst van tweets die de Braziliaanse legende krijgt voorgelegd van The SPORTbible, reageert hij onder meer op de prestaties van Leicester City. ,,Ze zijn een hele grote verrassing", vertelt Pelé, die ook nog ingaat op de vraag voor welk team hij - naast Santos en New York Cosmos - graag uit zou komen. ,,Het huidige Barcelona, want dat team is een klasse apart."

[poules_game team="leicester-city" pool="sportnieuws/premier-league-2015-16"]

Cruijff

Perla Negra, zoals zijn bijnaam luidt, vertelt ook over de beste spelers van zijn generatie. ,,Ieder land had destijds 2 of drie hele goede spelers, maar spelers als Franz Beckenbauer, Bobby Moore en Johan Cruijff staken er wel bovenuit", concludeert Pelé, die nog een goed woordje over heeft voor zijn landgenoot Neymar. ,,Messi is op dit moment de beste voetballer. Cristiano Ronaldo is ook een hele goede, maar binnen twee jaar is Neymar de beste van de wereld."