Perschef Qarabag levenslang geschorst na oproep om alle Armeniërs te doden, maar 'hij heeft wel spijt'
i

REUTERS

Perschef Qarabag levenslang geschorst na oproep om alle Armeniërs te doden, maar 'hij heeft wel spijt'

Martijn Baars • 18:42, 26-11-2020 / Laatste Update: 13:07, 05-01-2024

De UEFA heeft de perschef van Qarabag, de kampioen van Azerbeidzjan, een levenslange schorsing opgelegd. Nurlan Ibrahimov mag binnen Europa nooit meer in de voetballerij werken.

Een paar weken geleden riep Ibrahimov via zijn sociale media om 'alle Armeniërs, jong en oud' te doden. Hij verwijderde het bericht al snel weer, maar toen was het al duizenden keren gezien en opgeslagen.

Het decennialange conflict tussen Armenië en buurland Azerbeidzjan over de regio Nagorno-Karabach laaide onlangs weer op. Bij vechtpartijen in de regio vielen honderden doden. De perschef van Qarabag zette in die periode zijn controversiële bericht online.

Qarabag uit de Europa League?

De Armeense bond had de UEFA en de FIFA opgeroepen om Qarabag uit de Europa League te zetten. De tuchtcommissie vindt dat de club weliswaar verantwoordelijk is, maar besloot het bij een boete te houden. Qarabag speelt donderdagavond in de Europa League tegen de Turkse club Sivasspor.

Hij heeft spijt

Ibrahimov werd begin deze maand al voorlopig op non-actief gezet. De UEFA heeft de FIFA verzocht om de levenslange schorsing wereldwijd over te nemen. Volgens Qarabag heeft de communicatiemedewerker spijt van zijn opmerkingen op de sociale media.