Pijnlijke dag voor Ajacieden: 'Ik denk dat ik social media vandaag even oversla'
i

REUTERS

Pijnlijke dag voor Ajacieden: 'Ik denk dat ik social media vandaag even oversla'

Martijn Baars • 11:39, 08-05-2020 / Laatste Update: 19:19, 05-01-2024

De gedachten van de supporters van Ajax zullen vandaag (vrijdag 8 mei) ongetwijfeld afdwalen na een jaar geleden. De uitschakeling in extremis door Tottenham Hotspur hakte er flink in. Ook bij de spelers. "Gelukkig overheersen steeds meer de mooie momenten", zegt Lasse Schöne in gesprek met het AD.

In de voorbije weken leek het wel elke dag een nostalgisch feest op de sociale media van Ajax. De Europese triomftocht in de Champions League van vorig jaar werd, zeker bij gebrek aan voetbal in het heden, aangeslingerd. Dan was het weer een jaar geleden dat Ajax in Madrid won, dan weer in Turijn. De hoogtepunten stapelden zich op. Tot vandaag. 8 mei 2019. Voor eeuwig verbonden aan Tottenham Hotspur-thuis. Aan Lucas Moura. Aan het grote net-niet.

Vaker op aangesproken

"Weet je wat wel het maffe is? Hoe mooi al die wedstrijden met Ajax ook waren vorig seizoen, uiteindelijk ging het in de Champions League dramatisch fout in de halve finale tegen Tottenham Hotspur met die hattrick van Lucas Moura. Daar word ik vaker over aangesproken dan over de wedstrijd tegen Madrid", schetste Lasse Schöne enkele maanden geleden nog in het AD.

Social media overslaan

"Gelukkig overheersten steeds meer de mooie momenten", zegt de Deense middenvelder, inmiddels spelend voor Genoa, nu. "Maar ik denk wel wat ik vandaag even social media over sla, haha. Zonder gekkigheid, ik ben niet zo van het terugkijken. Maar dat het een harde klap was, dat is me nog altijd wel echt bijgebleven."

De Graafschap

Bovenop dat het een jaar geleden is dat Ajax van Spurs verloor, is het ook nog eens precies 4 jaar geleden dat Ajax op bezoek bij De Graafschap een zeker lijkend kampioenschap verspeelde omdat Bryan Smeets de 1-1 maakte.