'Piloot vliegtuigcrash wist van weinig brandstof'
i

Pro Shots

'Piloot vliegtuigcrash wist van weinig brandstof'

admin • 09:27, 02-12-2016 / Laatste Update: 00:46, 06-01-2024

Volgens de Boliviaanse krant Deber was de piloot van het gecrashte vliegtuig maandag gewaarschuwd dat het brandstofgehalte gevaarlijk laag was. "Het vliegtuig zat heel dicht bij zijn maximale bereik", klinkt het.

Het vliegtuig crashte maandag net voor de landingsbaan van de Medellin luchthaven. Piloot Miguel Quiroga heeft het tijdens zijn laatste momenten over 'een totaal elektrisch falen' en 'een tekort aan brandstof'.

Volgens een medewerkster bij de luchtvaartautoriteit was de piloot echter gewaarschuwd voor dat brandstoftekort tijdens zijn tussenlanding in Santa Cruz. De dame had er de piloot op atent gemaakt dat de aanwezige brandstof erg nipt was voor het traject dat het vliegtuig nog moest afleggen. "Er was precies genoeg aanwezig voor de vluchttijd, maar geen overschot." De piloot wuifde haar bezorgheid echter weg; hij was ervan overtuigd dat er voldoende brandstof aan boord was.

Bij de crash kwamen 71 mensen om het leven, waaronder heel wat leden van het Braziliaanse voetbalteam Chapecoense Real. Er waren slechts 6 overlevenden.