Premier League-herstart mogelijk verschoven naar 19 of 26 juni na kritiek
i

Getty Images

Premier League-herstart mogelijk verschoven naar 19 of 26 juni na kritiek

admin • 19:35, 17-05-2020 / Laatste Update: 07:32, 08-01-2024

De herstart van de Premier League wordt mogelijk verschoven van 12 juni naar 19 juni of 26 juni. Steeds meer spelers, trainers en clubs zouden een voorkeur hebben voor een voorbereidingstijd, die 1 of 2 weken langer duurt.

Maandag komt er mogelijk meer duidelijkheid over een eventuele nieuwe richtdatum voor de hervatting van de Premier League tijdens een videovergadering van alle 20 clubs over het ‘Project Restart’.

Trainen in kleine groepen

Een belangrijk gespreksonderwerp van de digitale bijeenkomst vormt het opstarten van de trainingsactiviteiten in kleine groepen. Indien minimaal 14 clubs voorstander zijn van een hervatting van oefensessies in compacte kring, zouden de clubs vanaf dinsdag daarmee kunnen beginnen. Er zijn echter strenge voorwaarden aan de gezamenlijke terugkeer op het trainingsveld verbonden.

Veiligheidsprotocol

Het omvangrijke veiligheidsprotocol schrijft, naast de reeds bekende hygiënemaatregelen, onder meer voor: maximaal 5 spelers per training, geen tackles, temperatuurmeting in een tent, geen douche en geen bezoek aan het clubhuis. Spelers dienen bovendien minimaal 2 keer per week een test op het coronavirus te ondergaan.