Primeur! Almere City doet kunstgras weg en speelt vanaf volgend seizoen op echt gras
i

Pro Shots

Primeur! Almere City doet kunstgras weg en speelt vanaf volgend seizoen op echt gras

Trevor Wagener • 20:59, 10-01-2018 / Laatste Update: 20:25, 12-12-2023

De wonderen zijn de (voetbal)wereld nog niet uit! Jupiler League-club Almere City FC is het kunstgras beu en stapt over op het echte werk. Vanaf volgend seizoen ligt er in het Yanmar Stadion een vers gemaaide groene mat!

Dat maakte directeur John Bes woensdagavond bekend op de nieuwjaarsreceptie. Misschien wel een baanbrekende stap, aangezien kunstgras het afgelopen jaar flink ter discussie stond. De rubberen korrels, die in het neppe voetballaken verwerkt zitten, zouden schadelijk zijn voor de gezondheid.

Overstag

In augustus kwam AD met een statement tegen kunstgras in de eredivisie. 100 kopstukken uit de vaderlandse voetbalwereld (van bondscoaches tot oud-spelers/trainers met internationals en aanvoerders erbij) waren het met de krant eens. Zij gingen massaal achter de oproep, gericht aan alle clubs, de Eredivisie CV en de KNVB, staan.

Wie volgt?

Het is nog niet bekend of meerdere clubs de Almerianen zullen volgen. Momenteel spelen 7 clubs in de eredivisie hun thuisduels op kunstgras: Heracles, Sparta, PEC Zwolle, VVV, Roda JC, ADO Den Haag en Excelsior. In de Jupiler League waren dat er maar liefst 11, maar nu Almere dit besluit nam dus 10.