Problemen bij Achilles'29: bedrijf was al failliet geweest

Problemen bij Achilles'29: bedrijf was al failliet geweest

admin • 10:38, 08-09-2016 / Laatste Update: 13:12, 05-01-2024

De financiële puinhoop bij Achilles'29 houdt ook de spelersgroep bezig. De selectie van de Groesbeekse club heeft alleen geen idee wat er precies speelt. "Ik zit inmiddels twaalf jaar bij de club, ik ben benieuwd wat er speelt", zegt aanvoerder Thijs Hendriks.

"Het klinkt zorgwekkend. Het zou zonde zijn als de club hiervan gevolgen ondervindt. De gekste dingen schieten door je hoofd. Straks worden we uit de competitie gehaald. Ik hou me maar vast aan de woorden van Harrie."

Failliet

Hendriks doelt op voorzitter Harrie Derks. Hij wil van een penibele situatie niets weten. Volgens Derks is het voortbestaan van Achilles niet in gevaar. Drie accountants die voor De Gelderlander naar de cijfers keken, denken daar anders over. "Dit is een bodemloze put. In het bedrijfsleven was het faillissement al lang uitgesproken", zegt één van de accountants die anoniem wil blijven.

3 miljoen

In het seizoen 2014-2015 heeft de club 818.000 euro omzet gedraaid. In die periode gaf de club 1,5 miljoen euro uit. Dat betekent een verlies van 634.000 euro. Voor het seizoen 2013-2014, het eerste jaar in de eerste divisie, zijn de cijfers ook slecht. Dat verlies bedraagt 440.000 euro.

De club heeft nu een schuld van 3 miljoen euro. En dan komt de, door de club zelf aangekondigde, strop van het seizoen 2015-2016 er nog bij. Er komt nog ongeveer vier toen schuld bij. "De cijfers zijn zeer zorgwekkend", stelt een accountant.

Verliezen 

Bij Achilles vinden bestuurders al die conclusies nonsens. Dat er in Groesbeek al jarenlang vragen worden gesteld bij de financiën doet ze niks. Achilles draait met verliezen, dat ontkent voorzitter Derks niet, maar de schulden zijn ‘allemaal gedekt’. De buitenwereld hoeft niet te weten wie daar de zorg voor draagt, zegt hij. Het zijn meerdere personen.

Er is geen enkele reden voor ongerustheid in Groesbeek. "Ook als iemand die ons steunt erbij neervalt of onder de trein komt, hebben we garanties."