Promes verklaart manier van juichen: 'Word dan een ander persoon'
i

Proshots

Promes verklaart manier van juichen: 'Word dan een ander persoon'

Trevor Wagener • 20:57, 02-06-2017 / Laatste Update: 20:53, 12-12-2023

Quincy Promes was maar wat blij met zijn goal tegen Marokko. De buitenspeler van Spartak Moskou kreeg nogal wat kritiek te verwerken vanwege zijn ontbrekende rendement, maar hield altijd vertrouwen. Toen de bal eenmaal in het netje lag, juichte hij op een bijzondere manier.

"Ik doe een masker op, aangezien ik op het veld een ander persoon word. Een persoon dat altijd wil winnen." Inspiratie vond Promes net bij Paolo Dybala van Juventus, maar uit een film. "The Mask, met Jim Carey. Hij wordt ook iemand anders, een alter-ego. Dat is het idee erachter."

Plezieeer

De mate van entertainment is waarom hij het doet. "De reactie van de mensen is leuk. Ook doen kinderen het na. Scoren is een blij moment en ik, met mijn Surinaamse afkomst, dans daar altijd bij." Promes ontkent manieren van juichen af te kijken. "Ik verzin het zelf en wil ook wel graag uniek blijven. Heb liever dat mensen mij nadoen, dan dat ik Fifa celebrations laat zien"

Solid win today, happy with my goal and assist! 🇳🇱⚽️💥 #Maskoff #QP10

Een bericht gedeeld door Quincy Promes (@qpromes) op

[poules_game teasertext="" team="" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/champions-league-2016-17" ]