Promes vertelt hoe het kwam dat hij onhandelbaar werd in de Ajax-jeugd: 'Zat in een tornado'
i

BSR Agency

Promes vertelt hoe het kwam dat hij onhandelbaar werd in de Ajax-jeugd: 'Zat in een tornado'

admin • 15:01, 04-04-2020 / Laatste Update: 12:33, 07-01-2024

Quincy Promes is persoonlijk aan een sterk 1e seizoen bij Ajax bezig. De Amsterdammers moesten hem bij Sevilla wegkapen, maar het scheelde niet heel veel of hij had gewoon zijn debuut in het betaald voetbal in de Johan Cruijff Arena gemaakt.

Promes speelde jaren in de jeugd van Ajax, tot hij op zijn 16e werd weggestuurd. Op de eigen website van Ajax legt hij uit hoe het zo ver is gekomen.

Het ging eigenlijk best wel lekker met de jonge Promes, tot zijn ouders gingen scheiden. "Ik woon bij mijn moeder, verhuisde van buurt naar buurt, kreeg nieuwe en foute vrienden en kwam in een tornado terecht." Alle stabiliteit die hij had, verdween in 1 klap.

Weg bij Ajax

Als gevolg daarvan werd hij onhandelbaar bij Ajax. "Ik geef dat niet de schuld van mijn vertrek bij Ajax, maar het had wel invloed. Achteraf gezien heeft het feit dat ik weg ben gestuurd bij Ajax mij op een positieve manier aan het denken gezet."

Doordat hij later zag hoe goed hij het bij Ajax had, besloot hij te blijven vechten (figuurlijk dan) om via een omweg de top van Nederland te halen.