'PSG moet 1 superster laten gaan vanwege Financial Fair Play'
i

ProShots

'PSG moet 1 superster laten gaan vanwege Financial Fair Play'

Sjors Tanis • 13:22, 08-12-2018 / Laatste Update: 11:35, 05-01-2024

Paris Saint-Germain kwam de afgelopen dagen in het nieuws vanwege de vergaande belangstelling voor Ajax-speler Frenkie de Jong. De Franse topclub zou 75 miljoen euro willen betalen voor het talent, maar L'Equipe meldt nu dat PSG in de transferzomer 1 van de supersterren, Neymar óf Kylian Mbappé, moet verkopen.

De club uit Parijs zou 1 van hun sterren moeten laten gaan om zich aan de Financial Fair Play-regels van de UEFA te houden.

PSG ontkent verhaal L'Equipe

Paris Saint-Germain ontkent via de officiële kanalen het verhaal van de Franse krant. ,,We ontkennen met grote stelligheid deze volstrekt onjuiste en belachelijke beweringen'', schrijft de voetbalclub uit de Franse hoofdstad in een verklaring. Volgens PSG probeert L'Équipe stemming te maken tegen de club, die riant lijstaanvoerder is in de Franse Ligue 1 en eigendom is van investeerders uit Qatar.

Dit najaar heropende de UEFA het onderzoek naar het financiële beleid van de Franse topclub. Op basis van de regels van Financial Fair Play (FFP) mag een club in Europa per jaar niet meer uitgeven dan de omzet. PSG diende daarop een klacht in bij het sporttribunaal CAS.