PSG moet kampioenschap wéér uitstellen na pijnlijk verlies tegen Nantes
i

Imago Sport

PSG moet kampioenschap wéér uitstellen na pijnlijk verlies tegen Nantes

Bart van der Wijst • 22:55, 17-04-2019 / Laatste Update: 21:50, 07-01-2024

Paris Saint-Germain moet niet voor de 1ste, 2de, maar 3de keer het kampioensfeest uitstellen. De ploeg van Thomas Tuchel verloor met een veredeld B-ploegje kansloos van laagvlieger Nantes: 3-2. In theorie kan Lille nu nog kampioen worden.

Het begon allemaal geweldig voor PSG uit bij Nantes. Dani Alves poeierde zijn ploeg van een meter of 25 op voorsprong: 0-1.

B-ploegje verdedigt slecht

Vrij snel kreeg Paris al een goal tegen. Na een corner kopte centrale verdediger Diego Carlos Nantes langszij. De thuisploeg ging zelfs met een voorsprong rusten. Abdul Majeed Waris kon simpel scoren na wat defensief geblunder. Ook bij de 3de tegentreffer stond PSG niet echt op te letten. Weer was het Diego Carlos die scoorde. Een minuut voor tijd deed Metehan Güclü nog wat terug.

Toch kon PSG geen puntje uit het vuur slepen, waardoor het kampioenschap nog eens uitgesteld moet worden. De ploeg miste onder andere Neymar, Kylian Mbappé, Edinson Cavani, Thiago Silva en Angel di Maria.

Kan het nog voor Lille?

Nee, eigenlijk niet. Het gat met PSG is 17 punten met nog 6 wedstrijden te spelen. In theorie kan het er nog overheen, maar dan moeten de  Parijzenaren werkelijk alles verliezen. Zij hebben zondag genoeg aan een punt in eigen huis tegen AS Monaco om zich tot kampioen te kronen.