PSG zonder 7 besmette spelers direct onderuit: promovendus Lens wint na grote keepersfout
i

REUTERS

PSG zonder 7 besmette spelers direct onderuit: promovendus Lens wint na grote keepersfout

Martijn Baars • 12:35, 11-09-2020 / Laatste Update: 20:47, 05-01-2024

Paris Saint-Germain is het nieuwe seizoen in de Ligue 1 begonnen met een nederlaag. Zonder 7 besmette sterspelers ging de ploeg van Thomas Tuchel met 1-0 onderuit bij Racing Club de Lens, dat na 5 jaar in de Ligue 2 weer terug is op het hoogste niveau.

De 5000 toeschouwers van Lens, allemaal met verplicht mondkapje, hadden een prachtige avond in het Stade Bollaert-Delelis, dat normaal gesproken plaats biedt aan 38.000 fanatieke fans. Na 5 jaar op het 2e niveau won RC Lens donderdagavond van Paris Saint-Germain, dat in 7 van de laatste 8 seizoenen kampioen van Frankrijk werd. 

Champions League en vakantie

2,5 week geleden hoopte Paris Saint-Germain nog de Champions League te winnen. Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit voor de Franse topclub. De Champions League-finale tegen Bayern München op zondag 23 augustus werd met 1-0 verloren door een goal van Kingsley Coman, uitgerekend een zelf opgeleide speler uit Parijs. Veel spelers van PSG gingen daarna een weekje op vakantie naar Ibiza, maar dat pakte niet lekker uit. 

Sterspelers besmet

Paris Saint-Germain moest het in Lens namelijk doen zonder 7 besmette spelers: de Costa Ricaanse doelman Keylor Navas, de Brazilianen Marquinhos en Neymar, de Argentijnen Mauro Icardi, Di María en Leandro Paredes en de Franse sterspeler Kylian Mbappé. Laatstgenoemde werd vorige week pas positief getest op het coronavirus, nadat hij voor Frankrijk had gescoord in en tegen Zweden. 

Keepersfout

PSG-coach Tuchel, zelf nog met zijn voet in het gips, moest daarom een zeer jonge voorhoede opstellen. Zij konden niet overtuigen, al waren er wat kleine kansjes voor de Parijzenaren. De zege van Lens was echter verdiend. De goal kwam tot stand na een fout van Marcin Bulka, de 20-jarige keeper van PSG. Hij gaf in de 57ste minuut een te korte pass op Marco Verratti en dat werd hard afgestraft door Ignatius Ganogo.

Nederlanders

De 20-jarige linksback Mitchel Bakker uit Purmerend viel in de slotfase nog in bij PSG, waar de 17-jarige middenvelder Xavi Simons nog moet wachten op zijn officiële debuut. Hij bleef op de bank.