PSV en Ajax gaan het lastig krijgen in de Champions League
i

Pro Shots

PSV en Ajax gaan het lastig krijgen in de Champions League

Brian Vesseur • 10:48, 09-05-2016 / Laatste Update: 16:32, 12-12-2023

PSV kroonde zich zondag tot kampioen door het gelijkspel van Ajax tegen De Graafschap. Dat betekent dat de Eindhovenaren de Champions League in mogen. De mannen van PSV gaan het daar helaas niet makkelijk krijgen...

Doordat Nederland gedaald is op de coëfficiëntenlijst komt de kampioen van ons land niet meer in pot 1 terecht. Vorig jaar was dat wel het geval, maar alleen de beste 7 landen hebben daar recht op. De 8e plek van pot 1 is voor de Champions League-winnaar. Mocht de CL-winnaar óók kampioen worden, dan krijgt een 8e land ook een plek in pot 1. Dat zou voor ons alleen niks meer uitmaken.

In Italië (Juventus), Duitsland (Bayern München), Engeland (Leicester City) en Frankrijk (Paris Saint-Germain) zijn de winnaars al bekend. De overige plekken worden verdeeld onder Spanje, Portugal en Rusland. Stel dat Real Madrid of Atlético Madrid de Champions League én de landstitel wint, dan mag ook Oekraïne zijn kampioen aan pot 1 geven.

Ajax, dat op de laatste speeldag het kampioenschap verspeelde, moet 2 voorrondes overleven om de groepsfase van de Champions League te halen.