PSV-fans applaudisseren in 28e minuut massaal voor overleden supporter en maat
i

Pro Shots / Joep Leenen

PSV-fans applaudisseren in 28e minuut massaal voor overleden supporter en maat

admin • 15:11, 31-03-2018 / Laatste Update: 17:17, 12-12-2023

Een heel droevig verhaal uit Eindhoven. PSV-supporter Peter Otten zou vanavond na afloop van de wedstrijd tegen NAC Breda de prijs uitdelen aan de Man of the Match. Otten overleed echter 2 weken terug op 28-jarige leeftijd tijdens een zaalvoetbalwedstrijd.

De man uit Beek en Donk was een fanatiek supporter van PSV. Hij ging regelmatig mee naar uitwedstrijden. Tijdens de zaalvoetbalwedstrijd kreeg Otten een hartstilstand en kon daarna niet meer gered worden.

''Een heel verdrietige gebeurtenis. We leven op de eerste plaats mee met alle nabestaanden'', meldt voorzitter Harrie Timmermans van Supportersvereniging PSV aan het Eindhovens Dagblad.

In de 28e minuut zullen fans in het Philips Stadion hun maat eer bewijzen door te applaudisseren. ''De fans maken het voetbal. Het is goed dat dit soort initiatieven na zo'n gebeurtenis ontstaat.''

Broer deelt prijs uit

Zijn broer zal vanavond de prijs uitreiken aan de speler van de wedstrijd. ''We hebben in goed overleg met elkaar en de familie besloten dat de broer van Peter de schaal zal uitreiken. Hij gaat vanavond met ons mee in de catacomben in het Philips Stadion'', aldus Timmermans.