PSV loopt weer averij op in Heerenveen

23:44, 22-08-2015 / Laatste Update: 23:50, 12-12-2023

Het Abe Lenstra-stadion van sc Heerenveen blijft een onneembare vesting voor PSV. Na drie nederlagen op rij in Friesland moest de landskampioen zaterdag genoegen nemen met een punt: 1-1. Beide ploegen zijn dit seizoen na drie competitiewedstrijden, waarin ze vijf punten pakten, nog ongeslagen.

Voor PSV liep het bezoek aan Heerenveen de laatste jaren steeds uit op een teleurstelling. Drie keer achter elkaar lieten de Eindhovenaren zich in het Abe Lenstra-stadion aftroeven. Ook zaterdag ontbrak de overtuiging het spel van PSV. De landskampioen mocht doelman Jeroen Zoet dankbaar zijn dat het niet al binnen twintig minuten op achterstand stond. Zoet zag Luciano Slagveer twee keer alleen op zich afkomen en ook Sam Larsson verscheen oog in oog met de PSV-doelman, die de bezoekers echter steeds op de been hield.

In Friesland werd wederom duidelijk dat PSV links achterin een probleem heeft nu Jetro Willems geblesseerd is. Joshua Brenet kreeg van Cocu opnieuw de voorkeur boven Simon Poulsen, maar hij maakte wederom een onzekere indruk. Brenet was de razendsnelle Slagveer een paar keer kwijt en blonk in aanvallend opzicht vooral uit in balverlies. Het spel golfde bijna negentig minuten lang op en neer in het Friese stadion. Beide ploegen grossierden in fouten en vooral het missen van kansen.

Het initiatief lag meestal bij Heerenveen, dat al na tien minuten verder moest zonder Mitchell te Vrede. De geblesseerd geraakte spits werd vervangen door de lange Henk Veerman. PSV kwam er vooral in de omschakeling snel uit en was bovendien gevaarlijk met hoekschoppen. Maxime Lestienne kreeg de grootste kansen bij de bezoekers. De Belgische linksbuiten schoot twee keer veel te gehaast en raakte bovendien, via de vingertoppen van doelman Erwin Mulder, de paal.

PSV startte sterk na rust, maar kwam na tien minuten wel op achterstand. Davy Pröpper hield St. Juste vast bij een Friese hoekschop, Caner Cavlan benutte de toegekende strafschop: 1-0. Heerenveen ging op jacht naar meer, maar moest in de 66e minuut ineens de gelijkmaker incasseren. Luuk de Jong schoot PSV op aangeven van Adam Maher langszij (1-1). In de slotfase kregen de bezoekers het moegestreden Heerenveen nog bijna op de knieën, maar Mulder redde een punt voor de thuisploeg.