PSV ziet verhuurde Maxi Romero weer scoren in Argentinië
i

Velez Sarsfield

PSV ziet verhuurde Maxi Romero weer scoren in Argentinië

Martijn Baars • 10:40, 10-03-2020 / Laatste Update: 20:38, 07-01-2024

Hij gold in Argentinië voor zijn komst naar PSV in december 2017 als ‘El Tigre’. In Eindhoven was spits Maxi Romero vooral een goedwillende, maar wel tandeloze tijger. Door fysieke problemen slaagde hij er nooit echt in om de aansluiting naar het 1e elftal te maken en in 1,5 jaar kwam hij tot 3 goals bij Jong PSV en 20 wedstrijdminuten in PSV 1.

PSV verhuurde de in januari pas 21 jaar geworden aanvaller vorige zomer aan zijn vorige club Vélez Sarsfield en dat lijkt een goede zet geweest. Romero is in zijn thuisland weer op stoom gekomen en scoorde afgelopen nacht opnieuw voor zijn club. Zijn 7e treffer van het seizoen - van 27 in totaal van Vélez -  betekent dat zijn club nu plek 3 in de Argentijnse competitie in handen heeft. Romero maakte 4 goals in de laatste 4 wedstrijden.

Terug naar PSV

Komende zomer keert hij in principe terug bij PSV, waar hij nog een contract tot midden 2023 heeft. Zijn zaakwaarnemer gaf eerder dit jaar al aan dat Romero de wens heeft om in Europa te slagen en hij hoopt dat bij PSV te doen. De Eindhovense club heeft op dit moment met Sam Lammers en de nog geblesseerde Donyell Malen al 2 spitsen voor de basis onder contract staan.