Puel neemt Pied mee naar Southampton

Puel neemt Pied mee naar Southampton

Trevor Wagener • 13:01, 02-08-2016 / Laatste Update: 22:15, 07-01-2024

Claude Puel, de nieuwe trainer van Southampton, neemt rechtsback Jérémy Pied mee van OGC Nice. Pied komt transfervrij over vanuit het zuiden van Frankrijk en tekende bij The Saints een tweejarig contract.

LIVE: transfers en transfergeruchten

Pied kan uit de voeten als rechtsback en rechtshalf. OGC Nice nam Pied in drie jaar geleden voor 3 miljoen euro over van Olympique Lyon. Puel en Pied werden afgelopen seizoen vierde met OGC Nice in de Franse Ligue 1.

Gazzaniga

Tegenover de komst van Pied staat het vertrek van de Argentijnse doelman Paulo Dino Gazzaniga. Hij speelt komend seizoen op huurbasis bij Rayo Vallecano. De volksclub uit Madrid komt uit in de Segunda Division. De 24-jarige Gazzaniga staat al sinds 2012 onder contract bij The Saints, maar kwam in vier seizoenen aan de Britse zuidkust tot slechts 23 duels in de hoofdmacht.

Als vervanger voor Gazzaniga nam Southampton de Engelse doelman Alex McCarthy over van Crystal Palace. De 26-jarige doelman tekende maandag een contract voor drie seizoen getekend in het St. Mary's Stadium. McCarthy moet bij Southampton de strijd aangaan met Engels-international Fraser Forster.