Real Mallorca klimt uit diep dal en is volgend seizoen weer terug in La Liga
i

AP

Real Mallorca klimt uit diep dal en is volgend seizoen weer terug in La Liga

admin • 01:23, 24-06-2019 / Laatste Update: 15:44, 05-01-2024

Real Mallorca is gepromoveerd naar het hoogste niveau in Spanje. De ploeg versloeg Deportivo La Coruña in de finale van de play-offs en zo dwong de ploeg voor het 2e jaar op rij promotie af. Vorig jaar promoveerde het uit de 3e divisie.

Deportivo La Coruña, dat vorig jaar degradeerde onder coach Clarence Seedorf, had de heenwedstrijd in Galicië donderdagavond nog met 2-0 gewonnen. Zondag liep het echter helemaal anders tegen de ploeg die in 2013 uit La Liga degradeerde. Real Mallorca won met 3-0, waarna er een groot feest ontstond op het veld in het Estadi de Son Moix.

De Nederlanders Arnold Bruggink, Gianni Zuiverloon en Jonathan de Guzman speelden ooit bij Real Mallorca. Bij die club is tennislegende Rafael Nadal, de bekendste inwoner van het eiland, aandeelhouder. Hij zat vanavond ook op de tribune en deelde kort na afloop een foto van de pitch invasion vanaf zijn plek op de hoofdtribune.

Sense paraules!a primera!una emoció increible!!!! ⚫️ ⚫️

44.4k Likes, 337 Comments - Rafa Nadal (@rafaelnadal) on Instagram: "Sense paraules!a primera!una emoció increible!!!! ⚫️ ⚫️"

Marco Asensio on Twitter

¡El @RCD_Mallorca es de primera! Increíble... ¡Enhorabuena a todos!

Arnold Bruggink on Twitter

Remontada!! Vamos @RCD_Mallorca felicidades #primera

Carrusel Deportivo on Twitter

PlayoffLaLiga123 La invasión del césped de Son Moix tras la hazaña del MALLORCA https://t.co/EIee4bCFpT