Real's miljoenenaankoop Vinicius jr. blijkt Barça-liefhebber (video)

Real's miljoenenaankoop Vinicius jr. blijkt Barça-liefhebber (video)

Trevor Wagener • 11:16, 25-05-2017 / Laatste Update: 12:03, 07-01-2024

Hij mag zich nog maar 1 dag 'officieel' speler van Real Madrid noemen, maar tienersensatie Vinicius Junior (16) heeft zich mogelijk nu al onmogelijk gemaakt bij de aanhang van Los Merengues. De Braziliaan gaf in een interview toe een groot aanhanger te zijn van aartsrivaal FC Barcelona.

Als hem gevraagd wordt naar zijn voorkeur tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, antwoordt Vinicius stoïcijns dat 'ie Messi beter vindt. Het toptalent maakt het een vraag later nog tenenkrommender door Neymar aan te wijzen als zijn grote idool.

¡OJO a los HALAGOS de Vinicius cuando se ESPECULABA sobre su FICHAJE por el Barça. #ElChiringuitoDeMega pic.twitter.com/UHRbGPklim

— El Chiringuito TV (@elchiringuitotv) 9 mei 2017

Echte liefde

Als landgenoot van is dat niet raar, maar handig is het interview niet. Dat de liefde wederzijds is, bleek wel uit de strijd om zijn handtekening. Barcelona had interesse, maar moest toen haar meerdere erkennen in hun kooplustige concurrent uit de Spaanse hoofdstad: Real tastte dieper in de buidel en legde 45 (!) miljoen neer.

Vinicius is dan wel officieel speler van Real, maar tot de zomer van 2018 speelt hij in zijn vaderland. Alleen als beide clubs ermee instemmen, kan hij eerder naar Spanje vertrekken. Of ze hem in Madrid een warm onthaal geven, valt na dit voorval nog te bezien.