Rensenbrink-shirts Anderlecht worden geveild voor het goede doel
i

BELGA

Rensenbrink-shirts Anderlecht worden geveild voor het goede doel

admin • 13:23, 04-02-2020 / Laatste Update: 19:56, 04-01-2024

De speciale shirts waarin Anderlecht afgelopen weekeinde de overleden oud-speler Rob Rensenbrink eerde, worden in België voor het goede doel geveild.

Anderlecht stond rond de thuiswedstrijd tegen Excelsior Moeskroen (1-0) uitgebreid stil bij het wegvallen van Rob Rensenbrink, die met het Nederlands elftal de finales van 1974 en 1978 haalde. De oud-speler van de club uit Brussel overleed een weekend eerder op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van een spierziekte. 

Spandoek

De voormalige linksbuiten beleefde als voetballer zijn beste tijd bij de Belgische club, waar afgelopen weekeinde voor de wedstrijd ook een groot spandoek met de beeltenis van Rensenbrink van de tribune rolde. 

Shirts

Ook droegen alle spelers van ‘Paars-Wit’ een shirt met zijn naam. Die gaan nu van de hand en de opbrengst gaat naar een goed doel. Anderlecht heeft gekozen voor het FEFA-project, dat zich via het voetbal inzet voor kwetsbare jongeren.

Corrie

Op de site van Anderlecht spreekt Corrie Rensenbrink, de weduwe van Rob, haar steun uit voor het project van zowel de club als de gemeente Anderlecht. ,,We hopen dat steeds meer jongeren, die het soms sociaal moeilijker hebben, op deze manier de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen.”