RKC-doelman Williams denkt aan stoppen: 'Te lelijk voor een baan als fotomodel'

RKC-doelman Williams denkt aan stoppen: 'Te lelijk voor een baan als fotomodel'

Martijn Baars • 18:14, 20-04-2017 / Laatste Update: 17:28, 12-12-2023

Tamati Williams, doelman van RKC Waalwijk, denkt er serieus over om zijn carrière aan het einde van het seizoen te beëindigen. De 33-jarige keeper met aflopend contract kreeg in een gesprek met de Waalwijkse club nog niet de zekerheid dat hij ook voor volgend seizoen een contract aangeboden krijgt.

RKC heeft al 2 keepers onder contract in de selectie voor het seizoen 2017-2018. ,,We zijn er nog niet uit op welke manier we verder gaan", zegt trainer Peter van den Berg. ,,Dat hebben we Williams verteld. Hij is de laatste anderhalf jaar waardevol geweest met zijn ervaring."

Nieuw-Zeeland

Zonder contract zou Williams stoppen na het toernooi om de Confederations Cup in Rusland. Dat evenement als test voor het WK van 2018 maakt hij waarschijnlijk mee als derde doelman van Nieuw-Zeeland. Zijn land speelt op 17 juni het openingsduel tegen de Russen en ontmoet verder Mexico en Portugal.

Fotomodel

Eerder onderbrak Williams zijn carrière om als fotomodel door het leven te gaan. ,,Dat zit er nu niet meer in. Daar ben ik te lelijk voor geworden", zegt hij met een glimlach.