RKC verliest ook tweede thuisduel

00:04, 30-08-2014 / Laatste Update: 09:05, 13-12-2023

WAALWIJK - RKC had het vaakst de bal, kreeg de meeste kansen, maar het was ook defensieve wanboel. Zo kon het gebeuren dat de Waalwijkers vrijdagavond van Jong FC Twente verloren: 1-2.

RKC begon dramatisch aan de wedstrijd. Nick Coster verspeelde in de vierde minuut vlak bij de eigen zestien de bal, waarna Jari Osterwijk een vrije doortocht richting doelman Arjan van Dijk had: 0-1. De thuisploeg nam na die dreun het initiatief over, maar het bleef opletten bij snelle counters van de Tukkers. Na een betere fase van RKC (met kansen voor Sandro Calabro en de nieuwe aanvoerder Robert Braber) sloegen de bezoekers opnieuw toe. De ongelukkige linksachter Coster werd eruit gelopen door Alvin Daniels, die in twee instanties Van Dijk verschalkte (0-2).

Coach Martin Koopman greep in de rust in door Derwin Martina en Arsenio Valpoort naar de kant te halen. Voor hen kwamen Ingo van Weert en Alvin Fortes binnen de lijnen. Dat had na ruim vijf minuten bijna het gewenste effect, maar net als in de eerste helft miste spits Calabro oog in oog met doelman Filip Bednarek. Een minuut later hetzelfde recept: Calabro mist, Bednarek redt. RKC bleef in het vervolg jagen op de aansluitingstreffer. Maar kansen die volgden waren niet aan Braber (kopbal) en Anderson (alleen voor de keeper) besteed.

De bezoekers kwamen er in de hele tweede niet aan te pas, maar feit bleef dat RKC vergat te scoren. Tot de 83e minuut toen Kenny Anderson een afgeslagen bal voor zijn voeten kreeg: 1-2. Het was de 19e doelpoging van de Waalwijkers. RKC bleef aandringen, kreeg nog enkele mogelijkheden, maar scoorde niet. Zo verloor de ploeg ook het tweede thuisduel.