Roda-fans sluiten stadion af voor ongewenste De la Vega: 'Fuck off'
i

ANP

Roda-fans sluiten stadion af voor ongewenste De la Vega: 'Fuck off'

Martijn Baars • 13:00, 03-10-2019 / Laatste Update: 21:12, 04-01-2024

De beoogd eigenaar van Roda JC, de Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega, heeft in Kerkrade nog maar eens de boodschap gekregen dat hij ongewenst is. De deuren van de hoofdingang van het Parkstad Limburg-stadion van de club uit de Keuken Kampioen Divisie waren donderdagochtend afgesloten met afzetlint. Daarnaast waren er op 2 spandoeken de boodschappen 'Dit is ons huis' en 'Rot op Vega' te lezen.

De supporters van de club willen dat Garcia de la Vega onmiddellijk vertrekt bij Roda JC. De Mexicaanse investeerder werd vorige week vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap door boze fans uit het stadion gezet. Volgens de supporters komt de beoogde eigenaar zijn financiële beloften niet na. De situatie verslechterde sindsdien nog meer.

'Ik vertrek niet'

Maandag meldde al het kantoorpersoneel van de club zich ziek. De Mexicaan liet een dag later in een zelf georganiseerde persconferentie weten dat hij niet van plan is te vertrekken.

3 punten aftrek

Roda JC had al eerder aangekondigd dat het eerste elftal de hele week achter gesloten deuren traint. Vrijdag speelt de ploeg uit Kerkrade uit tegen Telstar. De ploeg krijgt 3 punten in mindering voor de chaos in Kerkrade.