Ronald Koeman is weer eens boos: 'Wie verzint dat? Wij zijn de enige ploeg in La Liga die dit heeft'
i

BSR Agency

Ronald Koeman is weer eens boos: 'Wie verzint dat? Wij zijn de enige ploeg in La Liga die dit heeft'

Martijn Baars • 15:38, 07-12-2020 / Laatste Update: 23:36, 04-01-2024

Zonder zich te willen verschuilen achter excuses mopperde Barcelona-trainer Ronald Koeman, voorafgaand aan het Champions Leagueduel met Juventus, over het speelschema in de Spaanse competitie. Barcelona verloor zaterdagavond van Cádiz in een uitwedstrijd die om 21.00 uur begon. Dinsdagavond om 21.00 uur staat alweer de topper tegen De Oude Dame op het programma.

Waar de oud-bondscoach zich vooral aan irriteert zijn de late speeltijden in de Spaanse competitie. Voordat zijn ploeg zaterdag terug was in Barcelona vanuit Cádiz, wat in het zuidwesten van Spanje ligt, was het 03.30 uur. "Dat kan eigenlijk niet als je dinsdag al weer moet voetballen. Wie verzint dat?", zei Koeman, ook nog wat geïrriteerd over de 2-1-nederlaag. De Catalanen verloor bij de promovendus alweer voor de 4e keer dit seizoen in La Liga, waardoor het op de 9e plaats staat met 14 punten uit 10 duels.

'De enige ploeg in La Liga'

In de Champions League gaat het de mannen van Koeman beter af. Blaugrana behaalde Europees meer punten dan in de competitie. Het heeft alle 15 punten gepakt uit de 5 groepswedstrijden. De wedstrijd thuis tegen Juventus gaat dan alleen nog om groepswinst. Ondanks de goede reeks is Koeman er niet zeker op dat er weer 3 punten gehaald worden door het drukke schema: "Wij hebben als enige ploeg in La Liga al 5 uitwedstrijden gespeeld om 9 uur 's avonds. Als je vervolgens woensdag weer moet voetballen, heb je nog een dag extra om te herstellen, maar nu niet.”

Blessures

Koeman heeft dit seizoen te maken met de nodige blessures. Pique, Fati, Roberto en Umtiti zijn de spelers in de ziekenboeg. Tegen Cádiz kwam Ousmane Dembélé daar nog bij. De Fransman viel geblesseerd uit met een hamstringblessure. De geboren Zaandammer denkt dat het drukke schema heeft geleid tot de vele blessures bij Barcelona.