Dit schreven de kranten over Oranje's ontsnapping tegen Noord-Ierland

Orange Pictures

admin • 11:56, 11-10-2019 / Laatste Update: 23:47, 08-01-2024

Nee, van een leien dakje ging het donderdagavond in de Kuip niet. Hoewel Oranje met een 3-1 zege van het veld stapte, hadden de mannen van Ronald Koeman zomaar dure punten kunnen verspelen. De kritiek over het spel was dan ook terug te lezen in de kranten.

Algemeen Dagblad

'Luuk de Jong en Memphis redden pover Oranje tegen taaie Noord-Ieren', kopt het AD. De krant spreekt over een moeizame avond en dat het een wonder mag worden genoemd dat Oranje alsnog feestend van het veld afliep. 'Oranje speelde in de Kuip vanaf de eerste minuut een ronduit moeizame interland, in balbezit de slechtste sinds maart 2018 tegen Engeland. Het moet gezegd: het stugge Noord-Ierland dwong dat ook af, met uiterst gedisciplineerd powervoetbal, onvermoeibaar vechtend voor elke bal.'

Volkskrant

'Worsteling van Oranje tegen Noord-Ierland met winst bekroond', aldus de Volkskrant. Willem Vissers schudde weer wat mooie zinnen uit zijn mouw: 'De wereldtop in de dop werd bijna bedwongen door modale voetballers. (...) Met name aan de eerste helft viel geen greintje kijkplezier te beleven. Althans, voor degenen die voetbal wensen te beschouwen als amusement, als spel van kansen, doelpunten en snelheid.'

Telegraaf

De kop van De Telegraaf vatte het kort maar krachtig samen: 'Oranje voorkomt blamage in blessuretijd'. De krant van wakker Nederland hield ook de ogen bijna niet open tijdens de saaie 1e helft en was blij dat in extra tijd alsnog de zege werd geboekt. 'Ondanks verwoedde pogingen van Nederland om de 2-1 te maken, leek het 1-1 te blijven. Totdat Luuk de Jong zich bij de tweede paal meldde in de 91e minuut, en op curieuze wijze scoorde. Uiteindelijk maakte Depay het feest een minuut later zelfs compleet: 3-1.'

NRC

'Oranje knokt zich langs Noord-Ieren', staat boven het NRC-stuk. De krant benadrukte in het stuk nog maar eens hoevaak Oranje wel niet op achterstand komt. Ook het spel kon de journalist niet bekoren. 'Het was een ongekende ontsnapping, na een draak van een optreden van Nederlandse kant, in een wedstrijd waarin lang nauwelijks uitgespeelde kansen werden geforceerd. (...) Lang was het een vervelende, slome wedstrijd. Noord-Ierland dekte de passlijnen gedisciplineerd af, maakte het veld klein, compact als een mierenhoop. (...) Oranje was slordig, rommelig, stroperig – met veel balverlies en een veel te laag tempo. Nederland stond op slot, was niet in staat te versnellen.'