Dit schrijven de Italiaanse kranten over PSV - Inter
i

ANP

Dit schrijven de Italiaanse kranten over PSV - Inter

Martijn Baars • 12:57, 04-10-2018 / Laatste Update: 17:37, 08-01-2024

De Italiaanse kranten waren onder de indruk van het aanvalsspel van PSV in het Champions League-duel met Internazionale. De Eindhovenaren gingen ondanks een fantastische uithaal van Pablo Rosario in eigen huis met 1-2 onderuit.

'Weer een comeback', kopt La Gazzetta Dello Sport, doelend op de nieuwe wederopstanding van Inter. De formatie van Luciano Spalletti slaagde er 2 weken terug tegen Tottenham Hotspur ook al in om een 0-1 achterstand om te buigen in een overwinning. 

Potentieel dodelijk

De roze sportkrant zag een PSV dat de verwachtingen inloste. "Het team is potentieel dodelijk in de aanval, maar niet waterdicht in de verdediging. Het resultaat was een open wedstrijd in een stadion waarin je de aanwezigheid van de 35.000 fans op het veld voelt."

Rode kaart

De beslissing van arbiter Milorad Mazic om Inter-doelman Samir Handanovic een gele kaart te geven voor een handsbal buiten het eigen strafschopgebied, is volgens La Gazzetta te verdedigen. "Door de 3 aanstormende verdedigers was er geen sprake van een duidelijke doelkans."

Mexicaanse ster

Corriere dello Sport, dat verder de kracht van het duo Nainggolan - Icardi benadrukt, vindt dat Handanovic zich gelukkig mocht prijzen dat hij aan een zwaardere straf ontsnapte. "Handanovic riskeerde een rode kaart door buiten het strafschopgebied hands te maken, maar scheidsrechter Mazic besliste om hem slechts te waarschuwen. PSV vertrouwde op het talent van de Mexicaanse ster Hirving Lozano, maar Inter legt mede door slecht uitkomen van doelman Jeroen Zoet beslag op 3 belangrijke punten." 

Lovende woorden voor De Vrij

Ook La Stampa rept over 'slechts' geel voor 'Super-Handanovic'. De Sloveense doelman redde in de slotfase spectaculair op een razendsnelle omhaal van PSV-invaller Donyell Malen. "De schrik keerde even terug bij Inter, maar De Vrij en Skriniar hielden de boel dicht en de Nederlanders creëerden geen kansen meer. Niet slecht."