Scorende Oranje Leeuwin pakt de dubbel met VfL Wolfsburg

BSR Agency

Robert Hüsken • 22:01, 04-07-2020 / Laatste Update: 01:15, 06-01-2024

Oranje Leeuwin Dominique Bloodworth heeft met haar club VfL Wolfsburg opnieuw de Duitse beker gewonnen. Het is de 6de keer op rij dat haar club de DFB Pokal wint. In Keulen versloeg de bekerhouder SGS Essen in de strafschoppenserie, nadat het duel na 120 minuten 3-3 was geëindigd.

Wolfsburg moest twee keer in de achtervolging. Lea Schüller zette Essen al in de eerste minuut op voorsprong. Na de gelijkmaker van Pernille Harder in de 11e minuut, kwam Essen enkele minuten later op 2-1 via Marina Hegering. Het lukte Wolfsburg pas ver in de 2de helft gelijk te komen door Anna Blässe.

Pingels

Bloodworth leek Wolfsburg vlak voor tijd naar de winst te leiden, maar Irini Ioannidou zorgde in blessuretijd voor 3-3. In de beslissende strafschoppenreeks opende Bloodworth de score voor haar ploeg. Harder stelde met haar strafschop de winst veilig voor Wolfsburg.

Wolfsburg won eerder ook al de landstitel in Duitsland.