Shevchenko vergelijkt coronacrisis met Chernobyl
i

ANP

Shevchenko vergelijkt coronacrisis met Chernobyl

admin • 23:47, 28-03-2020 / Laatste Update: 12:28, 15-01-2024

De Oekraïense bondscoach Andriy Shevchecnko vergelijkt de huidige coronapandemie met de nucleaire ramp in Chernobyl in 1986. Ook toen werd er gestreden tegen een onzichtbare tegenstander, in plaats van een virus waren dat toen de gevolgen van straling.

De oud-spits van AC Milan zegt in gesprek met Sky Sports: "Ik zit al 10 dagen binnen maar dat gaat prima. We kunnen niets anders doen dan de bevelen van de overheid opvolgen en de medische professionals hun enorme taak zo goed mogelijk te laten doen. Zij zijn de echte helden ik bedank ze. Ik heb een soortgelijke situatie meegemaakt in Oekraïne, met de kernramp van Chernobyl in 1986."

Verschilletjes

Enig verschil is wel dat straling niet gemakkelijk overdraagbaar is en het Covid-19-virus wel. Verder vergeet Shevchenko te melden dat de Sovjet-overheid niet fatsoenlijk ingreep, zoals ook te zien is in de HBO-miniserie Chernobyl, en de Chinese overheid wel. Verder is te constateren dat er veel meer mensen doodgaan aan corona dan aan de kernramp. Niet helemaal soortgelijk dus, Andriy.