Sivert Mannsverk gaf speech aan Jordan Henderson en Kenneth Taylor: 'I've got your back'
Sivert Mannsverk (tweede van rechts) met Jordan Henderson en Kenneth Taylor / Getty Images

Sivert Mannsverk gaf speech aan Jordan Henderson en Kenneth Taylor: 'I've got your back'

07:08, 07-03-2024

Sivert Mannsverk is binnen de kortste keren in de basiself van Ajax gesleten. Hij vormt inmiddels het geraamte van het elftal met Jordan Henderson en de drie verdedigers daarachter.

Bij het Algemeen Dagblad vertelt Mannsverk meer over zijn rol op het middenveld. De Noorse controleur legt uit vooral een dienende speler te zijn. "Ik ben hier niet om zelf te schitteren, ik ben hier om samen succesvol te zijn."

Hij gaf Jordan Henderson en Kenneth Taylor een boodschap mee voor de wedstrijd tegen FC Utrecht, die Ajax met 2-0 won. "Jaag af, val aan en kijk niet achterom. I've got your back, ik regel dat. Ik zeg het continu tegen ze. Als we elkaar in het veld vertrouwen, voelt iedereen zich vrij en halen we het beste uit elkaar."

Mannsverk kijkt veel van zijn eigen wedstrijden terug om beter te worden. De 21-jarige Noor doet dat met assistent-trainer Hedwiges Maduro, die vroeger ook op '6' stond. "Puur om continu beter en tactisch uitgedaagd worden. Ik heb ook input vanuit de staf nodig. Daarvoor zit ik veel met Hedwiges Maduro. Ik wil zo graag succesvol worden bij Ajax. Ik was ook blij dat ik tegen Utrecht eindelijk iets kon laten zien van mijn potentie."

Ajax - Aston Villa

Ajax neemt het donderdagavond om 18:45 uur op tegen Aston Villa in de Johan Cruijff Arena. De twee ploegen strijden om een ticket voor de kwartfinale van de Conference League. Volgende week donderdag staat de return in Birmingham op het programma.