Slecht vooruitzicht voor Feyenoord: winterkampioen wint bijna nooit de beker
i

Pro Shots

Slecht vooruitzicht voor Feyenoord: winterkampioen wint bijna nooit de beker

admin • 19:26, 14-12-2016

Nog 2 wedstrijden en dan zit de 1e prima seizoenshelft erop voor Feyenoord. Woensdagavond (20.45 uur) moet de ploeg van Gio aan de bak in de eigen Kuip voor de beker tegen ADO. Bij winst gaat Feyenoord door naar de kwartfinale en dan wachten nog 3 hordes. Maar het vooruitzicht ziet er niet echt lekker uit: de winterkampioen van de eredivisie wint de beker tegenwoordig bijna nooit meer.

15 jaar geleden kreeg winterkampioen Ajax het als laatst voor elkaar om de beker te winnen. Dat gebeurde in het seizoen 2001/2002. Een prima jaar, want Ajax werd dat seizoen ook landskampioen. Volgens FOX Sports is de slechte reeks van winterkampioenen die de beker niet winnen de langste ooit. 15 jaar is toch al effe geleden hoor...

Toch ook goed vooruitzicht

Maar, Feyenoord kan weleens een einde maken aan die lange periode. Het waren namelijk de Rotterdammers die het in 1964/1965 als 1e ploeg voor elkaar kreeg om als winterkampioen ook de beker te winnen. Dat gebeurde daarna nog eens 14 keer, waaronder 3 keer Feyenoord.

ADO

In de Kuip moeten de mannen van Van Bronckhorst woensdagavond aan de bak tegen het zoekende ADO Den Haag. Feyenoord won in de beker van FC Oss en Excelsior en ADO versloeg NEC via pingels en daarna kreeg Telstar klop.