Son is met Zuid-Korea te sterk voor China op Azië Cup

EPA

Brian Vesseur • 17:28, 16-01-2019 / Laatste Update: 23:22, 07-01-2024

Zuid-Korea kende een makkie in hun poule op de Azië Cup. Na 2 zeges werd woensdag ook China verslagen in de Verenigde Arabische Emiraten: 2-0. In Abu Dhabi was bondscoach Paulo Bento te sterk voor bondscoach Marcello Lippi.

Zuid-Korea kwam na 14 minuten spelen op voorsprong door een rake strafschop van Ui-Jo Hwang. 6 minuten na rust werd de voorsprong van Zuid-Korea verdubbeld, nadat Min-Jae Kim scoorde op aangeven van Heung-min Son.

Snel aangesloten

De sterspeler van Tottenham Hotspur sloot deze week pas aan bij Zuid-Korea, nadat hij afgelopen zondag op Wembley nog in actie kwam tegen Manchester United. China won de eerste twee pouleduels ook en was daarmee ook al zeker van een plek in de achtste finales.

Kirgizstan

Kirgizstan is dankzij een 3-1 overwinning op de Filipijnen (van bondscoach Sven-Göran Eriksson) derde geworden in poule C met 3 punten na 3 duels. Dat is waarschijnlijk genoeg voor een plek in de achtste finales, aangezien 4 van de 6 nummers 3 ook doorgaan in de Azië Cup.

Vitalij Lux scoorde 3 keer voor Kirgizstan, waarna Stephan Schrock 10 minuten voor tijd nog iets terugdeed namens de Filipijnen.