Son laat zich gaan en krijgt domme rode kaart op bezoek bij Bournemouth
i

ANP

Son laat zich gaan en krijgt domme rode kaart op bezoek bij Bournemouth

admin • 16:32, 04-05-2019 / Laatste Update: 15:13, 07-01-2024

Tottenham Hotspur kent in aanloop naar de return in de halve finale van de Champions League tegen Ajax een pittige middag bij Bournemouth. In een spectaculaire eerste helft werd niet gescoord (0-0), maar gebeurde er desondanks genoeg.

Eerste rode kaart

Zo liepen de 'Spurs' rood aan toen Heung-Min Son vlak voor rust direct mocht vertrekken met rood. Jefferson Lerma stapte niet al te sportief op de voet van Son waarna de Zuid-Koreaan zich liet gaan en de Colombiaan naar de grond werkte, met de rode kaart als gevolg. Het is meteen zijn allereerste rode kaart in zijn carrière.

Voor de halve finale heeft de rode kaart uiteraard geen gevolgen, maar de druk zal erop zitten bij Son. Afgelopen dinsdag was hij nog geschorst, maar komende woensdag in de return zullen alle ogen op hem gericht zijn.

Kleine update: ondertussen heeft Tottenham voor de tweede keer rood gekregen. Nota bene invaller Juan Foyth die 2 minuten in het veld stond, moet vertrekken na een spijkerharde tackle.

🔴 Heung-Min Son has been sent off for the 1st time in his league career in Europe, which has spanned 265 games combined for Hamburg, Leverkusen & Tottenham.

He’s the 1st South Korean to be shown a red card in the PL pic.twitter.com/r7ylGSPTxz

— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) May 4, 2019