Spanje wint van Noorwegen dankzij panenka Ramos

BSR

admin • 23:39, 23-03-2019 / Laatste Update: 12:50, 12-12-2023

Spanje heeft na de 1e kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020 de zaakjes voorlopig op orde. Van Noorwegen won de ploeg van Luis Enrique met 2-1.

Spanje speelde zoals altijd dominant en daar had Noorwegen zich op ingesteld. De ploeg van Lars Lagerback - de man achter het stuntende IJsland - bouwde een muur voor het doel van keeper Jarstein. Toch konden ze niet voorkomen dat Rodrigo al na een kwartier de openingstreffer kon binnentikken in zijn thuisstadion (het Mestalla van Valencia).

Penalty

Ook in de 2e helft had Spanje het overwicht, maar in de 65e minuut piepte Noorwegen er even tussenuit. Joshua King scoorde uit een penalty nadat AZ'er Bjorn Johnsen werd neergehaald door Iñigo Martinez.

Nóg een penalty

Niet lang daarna kreeg ook Spanje een penalty. Jarstein was zijn doel uitgekomen, maar nam in een sliding Morata mee. Sergio Ramos, die de laatste weken overal de kop van jut is, schoot de penalty met een geweldige panenka binnen. De aanvoerder kreeg een staande ovatie van het publiek in Valencia.

Daarna gebeurde er nog sporadisch iets. Spanje kreeg nog een paar kansen, maar het was Noorwegen dat in de blessuretijd met man, macht én keeper naar de gelijkmaker zocht. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk niet.