Sparta geeft ADO Den Haag en nieuwe trainer Brood een hele zure appel om doorheen te bijten

Martijn Baars • 17:20, 22-11-2020 / Laatste Update: 21:01, 07-01-2024

ADO Den Haag is zelfs met een nieuwe trainer voor de groep keihard onderuit gegaan in de Eredivisie. De ploeg, waar Ruud Brood voor de interlandbreak het stokje overnam van de ontslagen Rankovic, verloor in Rotterdam met maar liefst 6-0.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat ADO nog een hele hoop moet veranderen om uit de degradatiezone te komen. Sparta, dat zelf ook nog lang niet in goede doen is, was heer en meester op het Kasteel. Maar qua score bleef het in de 1e helft beperkt tot 1-0. Lennart Thy rondde een mooie aanval af.

3 goals in 5 minuten

Maar na rust was het binnen 5 minuten gedaan met ADO. Sven Mijnans, Abdou Harroui en Thy scoorden tussen de 53e en 59e minuut allemaal. Daardoor stond het ineens 4-0 en was de wedstrijd gespeeld. In de laatste 10 minuten scoorde invaller Mario Engels ook nog de 5-0 na enorm geklungel in de Haagse defensie én de 6-0.

Stand

Sparta klimt door de zege even weg van de degradatiezone. De ploeg van trainer Henk Fraser staat nu op 9 punten uit 9 duels. ADO staat met 4 uit 9 op de 16e plek. FC Emmen (dat nog uit bij AZ speelt zondagavond) en Fortuna Sittard staan er maar 1 puntje onder.