Sparta speelt gelijk en stelt kampioenschap andermaal uit

Bart van der Wijst • 23:56, 08-04-2016 / Laatste Update: 23:23, 12-12-2023

Sparta is nog geen kampioen van de Eerste Divisie. De Spartanen speelden met 1-1 gelijk in en tegen Helmond Sport. De ploeg van Alex Pastoor moet het kampioenschap daardoor wederom uitstellen. Maandag krijgt Sparta een nieuwe kans, dan spelen ze thuis tegen Jong Ajax. Als de Kasteelheren al hadden gewonnen was het nog niet voldoende, aangezien nummer 2 VVV wist te winnen.

Het was Helmond dat al in de vierde minuut brutaal voor kwam, toen Gyrano Kerk een vrije doortocht kreeg. Halverwege de eerste helft stond het na een prima combinatie die eindigde bij Loris Brogno alweer gelijk, maar verder kwam Sparta niet. Het mocht bovendien blij zijn dat Mounir El Allouchi kort voor tijd een strafschop miste.

Daardoor waren de Rotterdammers afhankelijk van eventueel verlies van VVV-Venlo, maar die ploeg won het Limburgse onderonsje met MVV met 3-1. Ralf Seuntjens trof na rust in korte tijd twee keer doel. Jordy Croux redde de eer voor MVV, Vito van Crooy bepaalde de eindstand.