Sparta zit nu echt met keepersprobleem: Coremans zwaar geblesseerd geraakt
i

BSR Agency

Sparta zit nu echt met keepersprobleem: Coremans zwaar geblesseerd geraakt

Martijn Baars • 12:50, 16-06-2020 / Laatste Update: 20:44, 05-01-2024

Sparta-keeper Tim Coremans heeft een zware knieblessure opgelopen. De band in het gewricht is afgescheurd. Dat betekent dat hij ongeveer 9 maanden uitgeschakeld is.

Tim Coremans raakte afgelopen vrijdag tijdens de training geblesseerd. Eerst hoopte Sparta nog dat het meeviel. Maandag bleek dat dit niet het geval is. De Brabander, begonnen bij NAC en later uitkomend voor Cambuur, ADO Den Haag en FC Dordecht, is naar verwachting de komende 9 maanden klaar.

Sparta zoekt 2 keepers

Zuur voor Coremans, die na het vertrek van 1e doelman Ariel Harush weer streed om de plek van nummer 1 van Sparta. Maar ook zuur voor de Rotterdamse club, die nu op zoek moet naar 2 nieuwe keepers aangezien Coremans vermoedelijk pas in maart 2021 weer aan het werk kan.

Stekelenburg

Maarten Stekelenburg staat nog steeds op het lijstje van Sparta. De goalie heeft echter aangegeven voorlopig te zullen wachten. De komende weken traint hij in elk geval nog bij Everton. Wat de toekomst daarna voor hem brengt is nog onduidelijk. Naast Sparta hebben meerdere clubs uit de Eredivisie belangstelling voor de oud-doelman van onder meer Ajax, AS Roma en het Nederlands Elftal.

Keeper van NAC

Sparta heeft meerdere doelmannen in het vizier. Een van hen is Nick Olij, keeper van NAC.