Vitesse dankzij 'doelpunt in blessuretijd' op het nippertje gered? 'Hopelijk aan de aftrap van mooie tijden'

Vitesse dankzij 'doelpunt in blessuretijd' op het nippertje gered? 'Hopelijk aan de aftrap van mooie tijden'

06:04, 02-07-2024 / Laatste Update: 06:06, 02-07-2024

Coley Parry en ondernemer Guus Franke hebben een akkoord bereikt over de overname van Vitesse. Dat heeft de club bevestigd. Vitesse heeft daardoor de benodigde documenten naar de KNVB kunnen sturen voor het beroep tegen de beslissing om de proflicentie in te trekken.

Op het trainingscomplex van de Arnhemse clubs hadden honderden fans zich verzameld. Toen het nieuws over Parry en Franke bekend werd, staken ze fakkels af. Om iets voor 23.59 uur bevestigde Vitesse dat er een akkoord was bereikt. De KNVB gaat zich de komende dagen buigen over het plan om tot een oordeel over het voortbestaan van de club te komen.

Tekst gaat door na de tweet

'Doelpunt in blessuretijd'

"Waar Vitesse eerder vandaag communiceerde over het stuklopen van de onderhandelingen tussen Franke en Parry, is er vanavond toch een definitief akkoord bereikt. Inmiddels heeft Vitesse alle benodigde documenten tijdig aangeleverd bij de beroepscommissie van de KNVB", meldt de club in een verklaring op de website. "Met de overeenkomst tussen Franke en Parry is een belangrijke hobbel genomen in het voortbestaan van Vitesse."

Ook Franke reageerde op de deal: "Ik was tot op het bot teleurgesteld dat we er toch niet uitgekomen waren. Maar het bleef knagen en de fans bleven ondanks alles onverminderd strijdbaar. Toen heb ik besloten om nog één keer de telefoon op te pakken, nog één keer op doel te schieten in de laatste seconde van de blessuretijd, en toen kwamen we er wél uit", zei Franke in een verklaring.

Geld

Eerder op de dag leek het dat Franke zich terugtrok uit de onderhandelingen. Later op maandag ontkende hij dat de gesprekken waren geklapt. "Het is ongelooflijk wat voor emoties het voortbestaan van zo'n mooie traditieclub met zich meebrengt", aldus Franke. "De positieve energie die de afgelopen weken is ontstaan zegt alles over de waarde van de club voor Arnhem en ver daarbuiten. Ik hoop dan ook dat we dit allemaal snel kunnen afronden en aan de aftrap staan van hele mooie tijden."

Een deal is heel hard nodig, want directeur Edwin Reijntjes maakte een week geleden al bekend dat de club nauwelijk nog geld in kas heeft en dat een faillisement dreigt. "De druk neemt nu wel heel erg toe", liet Reijntjes toen op een persmoment weten. De schuld bedraagt 19 miljoen euro.

Deadline

Vitesse moest vóór maandagavond om 00.00 uur nieuwe documenten aanleveren voor het hoger beroep om hun proflicentie te behouden. De KNVB wil een solide beleidsplan zien.

Volgens De Gelderlander heeft Vitesse zelfs nogmaals geprobeerd om stadioneigenaar Michael van der Kuit aan te dragen voor een directe overname. De KNVB trekt de proflicentie per 9 juli in.