Spurs betaalt mogelijk 13 miljoen euro voor naamswijziging treinstation

Spurs betaalt mogelijk 13 miljoen euro voor naamswijziging treinstation

admin • 23:07, 11-10-2016 / Laatste Update: 20:12, 07-01-2024

Het stokoude White Hart Lane van de Tottenham Hotspurs wordt vanaf 2018 vervangen door een nieuw stadion. Daarom moet de naam van het meest dichtsbijzijnde treinstation ook veranderd worden, aldus de Spurs. Dat wordt dan geen goedkoop grapje. Het zou de club een slordige 13 miljoen euro kosten.

'Tottenham Hotspur station'

Het voetbalstadion ligt op een paar minuten lopen van het White Hart Lane treinstation. Dat moet in de toekomst 'Tottenham Hotspur station' gaan heten, als het aan de directie van die club ligt.

Nieuwe naambordjes

Daar staat overheidsinstantie Transport for London open voor, maar ze vragen daar wel een vergoeding voor. Alle naambordjes moeten worden veranderd, evenals de kaarten en plattegronden. De Spurs moeten volgens het Britse Squawka daar 13 miljoen euro voor neerleggen. Een kleine bijdrage naast de 440 miljoen euro die het nieuwe stadion gaat kosten.

Why football is fucked part 752 :"Tottenham.. want to disassociate from the iconic White Hart Lane name" https://t.co/58oHBXXPQo via @po_st

— Alex Bell (@alexbe11) October 11, 2016

Rechten White Hart Lane

Het oude stadion van de Spurs raakte vorige maand nog in opspraak omdat de rechten van de naam misschien naar het Qatar Investment Authority (QIA) zouden gaan. De staatsfonds van het olieland zou volgens de Times met de club in gesprek zijn over het mogelijk overnemen van de naam 'White Hart Lane'.