St. Pauli nodigt asielzoekers uit voor duel met Dortmund

St. Pauli nodigt asielzoekers uit voor duel met Dortmund

Harry Nijland • 19:33, 04-09-2015 / Laatste Update: 00:53, 13-12-2023

De Duitse voetbalclub Sankt Pauli nodigt dinsdag duizend vluchtelingen uit voor de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Het duel in het Millerntor-stadion in Hamburg tussen de cultclub uit de 2. Bundesliga en de huidige koploper van de 1. Bundesliga staat in het teken van 'Refugees Welcome'. De club wil hiermee 'een signaal afgeven". Voorafgaand aan de wedstrijd zijn omwonenden en supporters uitgenodigd om de asielzoekers te ontmoeten.

Eerder deze week zaten al 220 vluchtelingen op de tribune bij Borussia Dortmund en doneerden onder meer Bayern München, het Schotse Celtic en de Duitse basketbalbond geld aan fondsen die zich bezighouden met vluchtelingen.

Sankt Pauli staat bekend als een club met een overwegend links georiënteerd publiek, vooral afkomstig uit de buurten rond het stadion in het centrum van Hamburg vlakbij de bekende Reeperbahn. De supporters lieten zich al meermaals horen met spandoeken die oproepen tot tolerantie tegenover asielzoekers, maar ook bijvoorbeeld homoseksuelen.