Stegeman tevreden na 3 punten: 'Blij dat we ons na dreun kunnen oprichten'
i

Pro Shots

Stegeman tevreden na 3 punten: 'Blij dat we ons na dreun kunnen oprichten'

Bart van der Wijst • 07:18, 03-12-2016 / Laatste Update: 18:49, 07-01-2024

Hoogstaand was het niet, zag ook trainer John Stegeman. Maar Heracles spoelde vrijdagavond de kater van AZ weg, door met 2-0 te winnen van NEC. "Ik ben opgelucht met de drie punten", aldus Stegeman, na afloop van het duel waar een mooie minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de vliegramp.

Zondag liep Heracles nog een 5-1 nederlaag op bij AZ, maar vrijdag werd de rug, qua resultaat, gerecht. "We hebben een behoorlijke dreun gehad. De vraag is hoe je dan opstaat. Het was niet geweldig, maar we hebben wel strijd geleverd", zei Stegeman na afloop. "Ik ben blij om te zien dat we ons ook na zo'n dreun kunnen oprichten."

Aluminium

Het was een zwaarbevochten zege. NEC raakte twee keer de paal, op het moment dat Heracles een 1-0 voorsprong had. Stegeman: "In de tweede helft liepen we achter NEC aan. Ook al verdient NEC daarvoor krediet, de manier waarop dat ging mag niet. We liepen te ver naar achteren, gaven te weinig druk, waardoor je ze laat voetballen. Dat is een leerpunt."