STEM! Wie wint het Engelse onderonsje in de Europa League-finale?
i

BSR/SOCCRATES

STEM! Wie wint het Engelse onderonsje in de Europa League-finale?

Brian Vesseur • 17:56, 29-05-2019 / Laatste Update: 14:26, 05-01-2024

Arsenal en Chelsea staan woensdagavond in de finale van de Europa League. De 2 clubs uit Londen strijden in Azerbeidzjan om hun enige kans op een prijs dit seizoen. De Engelse bookmakers verwachten een overwinning van Chelsea. Wat denken we hier in Nederland?

Chelsea won onderweg naar de finale van onder andere Dinamo Kiev, Slavia Praag en Eintracht Frankfurt. In de competitie eindigden The Blues als 3e, 2 punten boven nummer 5 Arsenal. The Gunners kwamen op weg naar de EL-finale Stade Rennes, Napoli en Valencia tegen.

Mkhitaryan

Dat de finale in Azerbeidzjan wordt gespeeld, betekende slecht nieuws voor Arsenal-speler Henrikh Mkhitaryan. Armenië - zijn geboorteland - en Azerbeidzjan zijn met elkaar in conflict, waarop de middenvelder voor de veiligheid besloot thuis te blijven. 2 Arsenal-fans die een shirtje van hem droegen in Baku werden al staande gehouden.

Ajax

Ook voor Ajax en PSV is deze pot nog interessant. Mochten de Amsterdammers zich kwalificeren voor de Champions League, hangt het van deze finale af in welke pot ze belanden. Wint Chelsea belanden ze in pot 2, wint Arsenal in pot 3.

PSV

De winnaar van deze pot bepaalt (voor een gedeelte) de tegenstander van PSV in de kwalificatie voor de Champions League. Als Chelsea wint spelen ze in de 2e voorronde tegen Olympiakos of FC Basel. Maar als Arsenal 'm wint, spelen ze tegen Istanbul Basaksehir, Viktoria Plzen of LSAK Linz.

[poll id="1555"]