'Stille kapitein' Overgoor dolblij na bliksemtransfer

'Stille kapitein' Overgoor dolblij na bliksemtransfer

01:24, 02-06-2015 / Laatste Update: 10:19, 13-12-2023

Sjoerd Overgoor (26) wordt bij Cambuur gezien als de nieuwe 'stille kapitein'. Dat kreeg de middenvelder, die vorige week nog degradeerde met Go Ahead Eagles, donderdag in een gesprek met het technisch hart van de Eredivisionist te horen. Overgoor verbond zich vanmiddag voor vier seizoenen aan de club uit Leeuwarden. ,,Ik heb de ambitie om met deze club door te groeien naar de subtop."

Dat was wel heel snel hè..

,,Dat kun je wel zeggen. Ik was maandag en dinsdag nog aan het balen van de degradatie met Go Ahead. Mijn zaakwaarnemer belde en zei dat Cambuur al drie keer contact had opgenomen. Ze wilden zo snel mogelijk om de tafel. Donderdag ben ik erheen gegaan en heb ik een heel goed gesprek gehad met trainers Henk de Jong en Sandor van der Heide en technisch directeur Henry van der Vegt."

Wat zeiden ze?

,,Ze zien me als de stille kapitein. Volgens hen ben ik de ideale verbindingsspeler en kan ik de groep in het aanvallende voetbal dat Cambuur speelt goed bij elkaar houden. Dat was vooral in het eerste jaar bij Go Ahead ook al zo. Ik zie dat ook wel zitten. Cambuur heeft net als Go Ahead destijds snelle buitenspelers. Ik vind het mooie ploeg en ook de speelstijl trekt me aan."

Je bent 26 jaar en tekent voor vier jaar. Waarom zo lang?

,,Het gesprek was heel goed en ook uit de aanbieding sprak veel vertrouwen. Gezien mijn leeftijd zou je zeggen dat het lastig wordt om dan nog een stap te maken. Dat is misschien wel zo, maar deze club is aan een mooie opmars bezig. Een beetje te vergelijken met PEC Zwolle. Doorgroeien naar de subtop? Die ambitie heb ik wel en ik denk dat dat ook mogelijk is. Een seizoen als de laatste zou voor Cambuur natuurlijk ook gewoon prima zijn."

Je tekende vorig jaar voor meerdere jaren bij bij Go Ahead. Vorige week was je in tranen na de degradatie. De supporters zullen wel denken..

,,Tjah, dit is voor mij dinsdag pas geen spelen. Ik was tot de laatste minuut vol gefocust op de handhaving. Ik was ontzettend teleurgesteld dat ik de club er niet in heb ik kunnen houden. Dat deed ontzettend pijn. Ik had twee afkoopclausules in mijn contract. Cambuur was op de hoogte van de afkoopclausule bij degradatie en wilde snel zaken doen, ook omdat ik morgen op vakantie ga. Ze wilden het daarvoor afronden. De teleurstelling van de degradatie is nog steeds heel groot, maar ik denk dat de supporters in Deventer wel begrip kunnen opbrengen voor mijn persoonlijke ambities."

Krijg het belangrijkste en leukste sportnieuws gratis via Whatsapp op je mobiel. Lees hier hoe het werkt en uit welke 14 groepen – waaronder 8 over voetbal – je kunt kiezen.