Supporters FC Oss 'not amused' over politie-optreden tijdens Achilles-uit
i

Pro Shots

Supporters FC Oss 'not amused' over politie-optreden tijdens Achilles-uit

Martijn Baars • 17:15, 21-11-2016 / Laatste Update: 17:50, 07-01-2024

Supporters van FC Oss klagen over de politie-inzet tijdens de uitwedstrijd van hun club bij Achilles'29. Het Jupiler League-duel van vrijdagavond werd even ontsierd door een grote groep politieagenten die het uitvak afsloten van alles en iedereen in Groesbeek.

De Trouwe Oss

's Middags was er al een groep van zo'n 80 FC Oss-supporters in Groesbeek aangekomen. Toen zij naar het stadion wilden, werden ze tegengehouden door een groepje stewards. Dat schrijft de supportersgroep De Trouwe Oss op haar Facebookpagina.

Opstootje gesust

,,Op dat moment is er een groepje van een man of 20 door gelopen waarop het uitvak werd afgesloten voor de +/- 60 man die nog buiten stonden. Er ontstond een opstootje waarbij de Osse stewards, de Osse politie en een aantal supporters de gemoederen wisten te sussen. Na een minuut bakkeleien kon alsnog iedereen naar binnen en werd de aandacht gericht op de wedstrijd."

3 ME-bussen

Maar tegen het einde van de wedstrijd ging het weer 'mis'. ,,Nadat we de driepunter hadden gevierd met de spelers volgde er een ophoudprocedure waarbij de busreizigers als eerste mochten vertrekken. Volgens een agent was deze actie te wijten aan het feit dat er een politieagent een klap gekregen zou hebben. Onder begeleiding van 3 ME bussen en een handvol politiebusjes en auto's werd de bus terug naar Oss gebracht."