'Sven Mislintat keert (met nieuw kapsel) zo goed als zeker terug bij Borussia Dortmund'
Sven Mislintat © ProShots

'Sven Mislintat keert (met nieuw kapsel) zo goed als zeker terug bij Borussia Dortmund'

11:36, 01-04-2024 / Laatste Update: 11:55, 01-04-2024

Sven Mislintat is dicht bij een terugkeer naar Borussia Dortmund. De voormalig technisch directeur van Ajax is er volgens Sky Sport Deutschland bijna uit met zijn oude club.

De onderhandelingen tussen Mislintat en Dortmund zijn in de laatste fase. De Duitser zal de baan van Sebastian Kehl als technisch directeur over gaan nemen. Kehl schuift dan door naar de positie van algemeen directeur. Daar zit nu Hans-Joachim Watzke, maar hij vertrekt aan het eind van dit seizoen. De vraag is alleen nog of de functie van Mislintat sportief directeur of technisch directeur zal gaan heten.

Ajax

De periode van Mislintat bij Ajax was absoluut niet succesvol te noemen. De Duitser was verantwoordelijk voor de laatste transferzomer waar de Amsterdammers elf spelers haalden voor meer dan 200 miljoen euro. Met spelers als Gaston Avila, Georges Mikautadze en Josip Sutalo kunnen de grote aankopen totaal niet overtuigen bij de Amsterdammers. Alleen Branco van den Boomen, Diant Ramaj en Sivert Mannsverk hebben wel invloed op het elftal.

Kapsel

Op de nieuwe foto bij de tweet van Sky Sport Deutschland is wel iets opvallends te zien aan Mislintat. De Duitser lijkt zijn bekende lange haren te hebben ingeruild voor een wat kortere coupe. Mislintat werd in zijn tijd bij Ajax regelmatig de 'Surfboy' genoemd vanwege de lange haren. Dat lijkt bij Dortmund dus niet meer te gaan gebeuren. De Duitser was van 2006 tot 2017 ook al werkzaam bij Dortmund.